Despre Brașov

Brașov este unul dintre cele mai mari și mai importante orașe din România și este situat chiar în centrul țării. Brașovul include în teritoriul său o rezervație naturală, muntele Tâmpa, o stațiune turistică, Poiana Brașov, și un vârf muntos, vârful Postăvaru.
 
Datorită poziționării geografice privilegiate, aria ocupată de oraș a fost locuită încă din neolitic și epoca bronzului. Primele atestări documentare, însă, datează din  secolul al XIII-lea. Pe atunci, existau mai multe așezări, cum ar fi Bartholomä, Martinsberg, Corona, Șchei, Dârste și Stupini, prin a căror unire s-a născut orașul de astăzi.
 
Anul 1203 este considerat, în tradițiile brașovene, anul începerii zidirii Brașovului. Cavalerii teutoni, veniți în anul 1211, întăresc Cetatea Brassovia de pe Tâmpa și construiesc ceea ce astăzi este cel mai vechi edificiu al orașului, Biserica Sfântul Bartolomeu.
 
Brașovul are o istorie bogată și presărată de lucruri frumoase și dezastre deopotrivă. În decursul timpului, Brașovul a supraviețuit numeroaselor cutremure, furtuni, incendii, inundații, invazii, atacuri și epidemii de ciumă. Cel mai grav eveniment care a afectat orașul este incendiul din 21 aprilie 1689 în care foarte puține clădiri rămân neatinse. Refacerea orașului a durat mai bine de un secol. De atunci, construcția caselor din lemn este interzisă și Biserica Sfânta Maria, afectată serios de incendiu, este cunoscută ca Biserica Neagră.

Astăzi, Braşovul este unul dintre cele mai vizitate oraşe ale României, turiștii fiind atrași de spectaculoase vestigii istorice, de frumusețea orașului și de poziționarea geografică care îl face punctul ideal de plecare către multe alte destinații. Brașovul are sezon turistic permanent, fiind unul din puținele locuri din țară în care vacanțele sunt frumoase indiferent de sezon sau de vreme. Zilnic intră în oraș între 5.000 și 10.000 de turiști.
 
Brașovul, fără Stațiunea Poiana, dispune de aproximativ 200 hoteluri, hosteluri, pensiuni și alte tipuri de unități de cazare de diferite categorii care însumează peste 6.700 de locuri de cazare. Se poate opta și pentru cazarea la particulari sau într-unul dintre satele din apropiere.

Atracțiile principale ale orașului sunt monumentele vechi, ca Biserica Sf. Bartolomeu, Biserica Neagră și zidul cetății cu cele 6 bastioane și 2 turnuri care au mai rămas, Tâmpa cu telecabina, promenada și ruinele Cetății Brassovia și, în special pentru gurmanzi, restaurantele cu mâncăruri senzationale, vinuri servite în carafe și servicii de cea mai bună calitate.