Trenul-hotel Carpatia-Express

Cont afacere turistică
Trenul-hotel Carpatia-Express
Trenul-hotel Carpatia-Express
Trenul-hotel Carpatia-Express

Trenul-hotel Carpatia-Express este un tren staționar aparținând Căilor Ferate Forestiere Vișeu și care este format dintr-o locomotivă cu aburi, un vagon-restaurant și două vagoane de dormit. Trenul staționează în gara CFF Vișeu de Sus, la câțiva pași de locul de plecare al Mocăniței.
Locomotiva a fost construită la uzinele Reșița în anii '50 și a fost restaurată pe plan local.

Vagonul-restaurant servește micul-dejun în stil bufet și cina. Deoarece numărul de locuri în restaurant este limitat, pentru persoanele care nu sunt oaspeți ai hotelului, atât pentru micul dejun cât și pentru cină, este nevoie de rezervare. Rezervarea se face, pentru micul dejun, până la ora 18:00 a zilei anterioare și , pentru cină, până la ora 16:00 a zilei respective. Micul dejun este inclus în prețul cazării.

În fiecare vagon de dormit, sunt amenajate câte 10 compartimente dotate cu două paturi suprapuse, chiuvetă, dulap și loc pentru bagaje. Pentru familii cu un copil mic, se poate folosi și un al treilea pat.

Toaletele și dușurile se află în exteriorul garniturii, în timp ce la capetele vagoanelor există toalete pentru folosința pe timpul nopții.

Trenul-hotel Carpatia-Express este deschis din mai până în octombrie sau la cerere. Căile Ferate Forestiere Vișeu oferă și pachete de servicii constând din una sau două nopți de cazare, mic dejun și cină și o călătorie cu Mocănița pe Valea Vaserului.

Poză de la CFF Vișeu de Sus.
Deschis turiștilor:
Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec