Bastionul Cojocarilor din Brașov

Cont afacere turistică
Bastionul Cojocarilor din Brașov
Bastionul Cojocarilor din Brașov
Bastionul Cojocarilor din Brașov

Bastionul Cojocarilor (sau Bastionul Tăbăcarilor) este unul dintre cele opt bastioane construite în jurul incintei Cetății Brașovului, a fost construit de către meșterii din breasla tăbăcarilor, una dintre cele 43 de bresle din cetate, și este situat în colțul de nord-est al cetății.

Bastioanele au fost ridicate începând cu secolul al XV-lea de către diferite bresle, fiind folosite de acestea pentru depozitarea mărfurilor pe timp de pace și ca fortărețe în caz de asediu. Dintre cele 8 bastioane inițiale, situate la aproximativ 110 m distanță unul de altul, se mai păstrează integral doar bastioanele Țesătorilor, Fierarilor și Graft, alte trei fiind renovate recent, bastioanele Funarilor, Postăvarilor și Cojocarilor, în timp ce alte două au fost complet distruse, al Aurarilor în anul 1886 și al Curelarilor un an mai târziu.


Bastionul Cojocarilor a fost construit mai târziu decât celelalte bastioane, fiind menționat documentar în anul 1452. Construcția, în formă de turnul semicircular, avea ziduri prevăzute cu goluri de tragere și guri pentru smoală și comunica cu Bastionul Postăvarilor situat la câțiva metri distanță.

Poză de la I, Alex:D, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2313464
Deschis turiștilor:
Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec