Bastionul Postăvarilor din Brașov

Cont afacere turistică
Bastionul Postăvarilor din Brașov
Bastionul Postăvarilor din Brașov
Bastionul Postăvarilor din Brașov Bastionul Postăvarilor din Brașov Bastionul Postăvarilor din Brașov Bastionul Postăvarilor din Brașov

Bastionul Postăvarilor este unul dintre cele opt bastioane construite în jurul incintei Cetății Brașovului, a fost construit de către meșterii din breasla aurarilor, una dintre cele 43 de bresle din cetate, și este situat în colțul de nord-est al cetății.

Bastioanele au fost ridicate începând cu secolul al XV-lea de către diferite bresle, fiind folosite de acestea pentru depozitarea mărfurilor pe timp de pace și ca fortărețe în caz de asediu. Dintre cele 8 bastioane inițiale, situate la aproximativ 110 m distanță unul de altul, se mai păstrează integral doar bastioanele Țesătorilor, Fierarilor și Graft, alte trei fiind renovate recent, bastioanele Funarilor, Postăvarilor și Cojocarilor, în timp ce alte două au fost complet distruse, al Aurarilor în anul 1886 și al Curelarilor un an mai târziu.

Bastionul a fost construit între anii 1450-1455 și are o formă aproape circulară, cu diametrul de 16 m, are 4 nivele, o înălțime de 19 m și ziduri groase de 2 m prevăzute cu guri de tragere. Bastionul Postăvarilor fost unul dintre cele mai bine apărate bastioane.

În anul 1640 este preluat de către breasla postăvarilor.

Deschis turiștilor:
Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec