Biserica Banu din Iași

Cont afacere turistică
Biserica Banu din Iași
Biserica Banu din Iași
Biserica Banu din Iași Biserica Banu din Iași Biserica Banu din Iași Biserica Banu din Iași Biserica Banu din Iași Biserica Banu din Iași Biserica Banu din Iași Biserica Banu din Iași Biserica Banu din Iași

Biserica Banu este un important monument istoric și de arhitectură al Iașului, atestat documentar încă din anul 1638, în perioada domniei lui Vasile Lupu.

Remarcabil exemplu de arhitectură urbană ce a trecut dincolo de perioada stilului baroc, atingând noul stil al secolului al XVII-lea, clasicismul, Biserica Banu poartă amprenta culturii și civilizației europene, îmbogățind patrimoniul spiritual și artistic al orașului.

Biserica Banu este un monument ce a subscris o istorie glorioasă în ceea ce privește lăcașurile sfinte și dragostea către Dumnezeu. În lina scurgere a anilor a devenit un peisaj atât de banal încât cotidianul de zi cu zi a determinat ignorarea importanței acestei clădiri și a ceea ce reprezintă ea.

Pusă la grele încercări pe parcursul anilor, și-a redeschis porțile pentru fiecare pelerin, creștin și simplu vizitator în a-i fi dezvăluite tainele și misterele trecutului.


Program de vizitare: luni, miercuri, joi - 08:00 - 16:00
vineri – Acatistul, ora 10 | sambată – Vecernia, ora 17:00 | duminică – Utrenia, Sfânta Liturghie, ora 8:30

Deschis turiștilor:
Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec