Cabana Fântânele

Cont afacere turistică
Cabana Fântânele
Cabana Fântânele
Cabana Fântânele Cabana Fântânele Cabana Fântânele Cabana Fântânele Cabana Fântânele Cabana Fântânele Cabana Fântânele Cabana Fântânele Cabana Fântânele

Cabana Fântânele este una dintre cele mai frumoase și mai cunoscute cabane din Munții Ceahlău. Este situată la jumătatea traseului Durău - Vârful Toaca - Cabana Dochia.

În trecut, această zonă era un loc de întâlnire și de popas pentru ciobani, care se bucurau și de apa rece și curată a izvoarelor din zonă.

Prima colibă a fost construită din lemn la jumătatea secolului al XIX-lea, fiind refăcută în anul 1876 de către un politician Măcărăscu, fiind cunoscută sub numele acestuia. În timp, se va deteriora și va fi refăcută de mai multe ori și va fi cunoscută pentru o perioadă ca 7 Noiembrie, în perioada în care Uniunea Sovietică a exercitat o influență puternică asupra României.

După anul 1980 este denumită Cabana Fântânele, este îmbunătățită, se alimentează cu apă potabilă captată dintr-un izvor din amonte și este electrificată.

La Cabana Fântânele se ajunge pe două trasee turistice care pleacă din stațiunea Durău.

Cabana oferă locuri de cazare în camere cu 1, 3, 4, 5, 8, 9, 12 și 19 locuri și un bufet-restaurant cu băuturi și preparate din bucătăria tradițională moldovenească.

Deschis turiștilor:
Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec