Canionul Șapte Scări

Cont afacere turistică
Canionul Șapte Scări
Canionul Șapte Scări
Canionul Șapte Scări

Canionul Șapte Scări este una dintre atracțiile Masivului Piatra Mare, un loc de o frumusețe uimitoare, printre cele mai vizitate din țară.

S-a format prin eroziunea în calcar de către apele pârâului Șapte Scări, care se transformă în cascade în îngustul canion. Lungimea canionului este de aproximativ 200 m, diferența de nivel de 60 m și altitudinea de 1000 m. Defileul este format din șapte scări cu înalțimi de 2,5-15 m, care îi dau și numele.

Fiind atrași de peisajul zonei, iubitorii de munte au frecventat canionul încă de la sfârșitul secolului al XVIII-lea, iar începând cu anii '60 zona a devenit foarte cunoscută, numărul de turiști crescând. De aceea, de-a lungul timpului s-au făcut numeroase amenajări, de la bușteni la structuri de lemn și mai târziu la structuri metalice. Ultima reamenajare a fost inaugurată în anul 2013.

Acum traseul este sigur și poate fi parcurs fără probleme pe scări și pasarele metalice, nefiind necesar echipament special.

Ajunși sus, sunt 3 trasee de urmat: unul care urcă la Cabana Piatra Mare, unul care face reîntoarcerea prin canion la bază (dar senzația la coborâre poate cauza rău de înălțime) și un traseu spre Prăpastia Urșilor.

Deschis turiștilor:
Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec