Cazanele Dunării

Cont afacere turistică
Cazanele Dunării
Cazanele Dunării
Cazanele Dunării Cazanele Dunării Cazanele Dunării Cazanele Dunării Cazanele Dunării Cazanele Dunării Cazanele Dunării Cazanele Dunării Cazanele Dunării Cazanele Dunării Cazanele Dunării Cazanele Dunării Cazanele Dunării Cazanele Dunării Cazanele Dunării

Cazanele Dunării sunt un sector, cu o lungime de aproximativ 9 km, din defileul Dunării la trecerea acesteia prin Munții Carpați.

La trecerea printre munți, Dunărea se îngustează fiind mărginită de pereți verticali și stâncoși, făcând navigația extrem de dificilă. Viteza apei crește (în trecut depășind 5 m/s) și neregularitățile de pe fundul fluviului produc vârtejuri puternice, apa părând că fierbe ca în niște cazane. Există două sectoare în care se produce acest efect, chiar și după construirea barajului Porțile de Fier care a încetinit viteza de curgere a apei, și anume Cazanele Mari (4 km lungime) și Cazanele Mici (5 km lungime). În zona cazanelor, apa depășește 100 m adâncime.

Cazanele Dunării pot fi vizitate într-o minicroazieră cu barca cu motor. Se vizitează, între altele, Statuia lui Decebal, golful și Mănăstirea Mraconia, Peșterile Veterani și Ponicova și Tabula Traiana (aflată pe malul sârbesc).

Deschis turiștilor:
Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec