Cazinoul Sinaia

Cont afacere turistică
Cazinoul Sinaia
Cazinoul Sinaia
Cazinoul Sinaia

Cazinoul Sinaia a fost construit, la inițiativa regelui Carol I, în timp record de numai un an, între 1912 și 1913, pe locul pe care fusese construită prima vilă din Sinaia de către prințul Dimitrie Ghica. Primul acționar al cazinoului a fost unul dintre acționarii cazinoului din Monte-Carlo, baronul de Marçay.

"Trenul de plăcere", care circula sâmbăta și duminica pe ruta București-Sinaia, aducea zilnic cel puțin 800 de pasionați de ruletă, jocuri de cărți, rummy, șah, table și țintar, care se adunau la mesele de joc din marea Sală a Oglinzilor, Sala Ovală sau "La Salle Privée". În barul-restaurant se făcea consumație, se asculta jazz și se dansa.

După cel de-al doilea război mondial, Cazinoul își va pierde destinația inițială devenind succesiv sediu al Societății de Cruce Roșie pentru unele scopuri umanitare, Casă de Cultură a Sindicatelor din Sinaia (adăpostind biblioteca orașului și fiind gazdă a diverselor manifestări culturale) și, din 1978, spațiu de protocol.

Astăzi, Cazinoul Sinaia este un Centru Internațional de Conferințe care dispune de 12 săli de conferințe, 2 parcări, numeroase spații de depozitare, terasă panoramică și o frumoasă gradină interioară. Cazinoul găzduiește diferite expoziții de artă, evenimente corporate și evenimente private.

De la Rotaru Florin - Operă proprie, CC BY-SA 3.0 ro, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=31123014
Deschis turiștilor:
Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec