Cetățuia de pe Strajă

Cont afacere turistică
Cetățuia de pe Strajă
Cetățuia de pe Strajă
Cetățuia de pe Strajă Cetățuia de pe Strajă Cetățuia de pe Strajă Cetățuia de pe Strajă Cetățuia de pe Strajă Cetățuia de pe Strajă Cetățuia de pe Strajă Cetățuia de pe Strajă Cetățuia de pe Strajă

Cetățuia de pe Strajă (sau Dealul Cetății) a fost o fortificație importantă de apărare situată în afara cetății Brașovului.

La începutul secolului al XV-lea, pe locul Cetățuii exista un turn de observație. În anul 1524 se construiește și un bastion din lemn cu patru turnuri care va fi distrus de Petru Rareș în anul 1529.

La jumătatea secolului al XVI-lea, va fi construită o nouă fortificație cu ziduri de piatră și șanturi de apărare care va fi avariată de un incendiu în anul 1618.

Între anii 1625-1630, fortificația este refăcută în întregime, însă către sfârșitul acelui secol pierde din importanța avută în apărarea cetății și va fi utilizată ca depozit și cazarmă. Din secolul următor și până în anul 1954, Cetățuia devine închisoare, apoi depozit pentru Arhivele Statului până în anul 1975 când intră într-un proces de restaurare.

În anul 1981, Cetățuia devine un complex turistic cu specific medieval.

Deschis turiștilor:
Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec