Cetatea Enisala

Cont afacere turistică
Cetatea Enisala
Cetatea Enisala
Cetatea Enisala Cetatea Enisala Cetatea Enisala Cetatea Enisala Cetatea Enisala Cetatea Enisala Cetatea Enisala Cetatea Enisala Cetatea Enisala Cetatea Enisala

Enisala este o cetate medievală construită în secolul al XIV-lea, probabil de către genovezi, pentru a controla traficul naval de la Gurile Dunării. Numele inițial a fost Heracleea sau Heraclia. Fortăreața, situată la 7 km de Babadag, este amplasată pe un masiv de calcar jurasic care domină zona lacurilor Razim și Babadag, oferind o panoramă spectaculoasă.

În jurul anului 1400, cetatea face parte din sistemul defensiv al Țării Românești din timpul domniei lui Mircea cel Bătrân, după care, în anul 1420, este cucerită de către turci care o transformă în garnizoană militară otomană.

Ca urmare a formării cordonului de nisip care separă lacul Razim de Marea Neagră, cetatea a fost abandonată în timpul secolului al XVI-lea.

Numele cetății nu s-a păstrat, primind numele satului din apropiere, Yeni-Sale (Sat nou în limba turcă).

Accesul se face pe drum asfaltat, parcare aproape de zidurile cetății. Se poate ajunge din toate direcțiile pe drum asfaltat - dinspre Constanța (prin Jurilovca sau Babadag), dispre Tulcea (prin Babadag sau Agighiol) sau dispre Murighiol.

Deschis turiștilor:
Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec