Cetatea Histria

Cont afacere turistică
Cetatea Histria
Cetatea Histria
Cetatea Histria

Cetatea Histria face parte împreună cu Muzeul Cetăţii Histria din Complexul Muzeal Histria și se află la 57 de km de Constanţa, în localitatea Istria, pe malul lacului Sinoe.

Histria este prima colonie grecească întemeiată la mijlocul secolului al VII-lea î.Hr. de coloniştii veniţi din Milet pe țărmul vestic al Mării Neagre. Histria, cea mai veche aşezare urbană atestată în România, al cărui numele derivă de la Istros, numele antic al Dunării, a fost descoperită în 1914 de arheologul Vasile Pârvan. Săpăturile arheologice au scos la iveală zidurile cetății, dar și o serie de monumente remarcabile, datând din diferite perioade ale existenţei cetăţii (secolul VII î.Hr. - secolul VII d.Hr.). În muzeul cetăţii se află un bogat material de arheologie greacă, romană şi bizantină, găsit în urma săpăturilor: sculpturi, reliefuri, materiale de construcţie, înscripţii, ceramică, sticlărie, obiecte din metal, podoabe.

Complexul Muzeal Histria este subordonat Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanța și se află înscris pe lista monumentelor istorice din județ.

Deschis turiștilor:
Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec