Cheile Bicazului

Cont afacere turistică
Cheile Bicazului
Cheile Bicazului
Cheile Bicazului

Cheile Bicazului sunt cel mai spectaculos pasaj dinspre Moldova spre Transilvania. Pe o distanță de aproape 6 km, între Bicaz-Chei și Lacu Roșu, cheile, săpate în stâncă de râul Bicaz, abia lasă loc cursului râului și drumului DN12C Bicaz-Gheorghieni. Pe câteva porțiuni se poate circula doar pe un singur sens.

Zona face parte din rezervația naturală Cheile Bicazului și Lacul Roșu din cadrul Parcul Național Cheile Bicazului - Munții Hășmaș.

Porțiunea cea mai frumoasă începe la 3 km de Lacu Roșu, unde drumul începe o urcare abruptă cu multe serpentine, printre munți stâncoși cu pereți verticali. În această porțiune și râul are o cădere zgomotoasă. Urcușul se termină cu un tunel săpat în stâncă, iar drumul continuă până la Lacu Roșu pe o porțiune foarte îngustă pe marginea râului, pe alocuri săpată sub munte.

În locul în care începe urcarea, există un loc de popas.

De la No machine-readable author provided. Laurap assumed (based on copyright claims). - No machine-readable source provided. Own work assumed (based on copyright claims)., Domeniu public, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1009319
Deschis turiștilor:
Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec