Herghelia Lucina

Cont afacere turistică
Herghelia Lucina
Herghelia Lucina
Herghelia Lucina
Herghelia Lucina este o herghelie din județul Suceava unde sunt crescuți cai din rasă huțuli.

Herghelia a fost înființată pentru prima dată de către armata austriacă, mai întâi ca pășune și secție de creștere a tineretului cabalin al Hergheliei din Rădăuți, în anul 1788, apoi ca herghelie de sine stătătoare, însă cu un efectiv redus de animale, în anul 1856. Armata austriacă va abandona herghelia în anul 1875, însă aceasta va fi reînființată doi ani mai târziu, de data aceasta cu cai huțuli achiziționați de la localnici. Herghelia funcționează până la începutul Primului Război Mondial, când hergheliile Lucina și Rădăuți sunt evacuate în Austria, construcțiile existente din Lucina urmând a fi distruse de război.
 
După Unirea Bucovinei cu României, statul român reînființează mai întâi Herghelia din Rădăuți, apoi cumpără la o licitație o parte din caii huțuli evacuați înainte de război și reînființează și herghelia Lucina, ca secție a celei din Rădăuți. Începând cu anul 1943, secția Lucina devine din nou herghelie independentă. În prezent, herghelia se află în aministrația Direcției Silvice Suceava.

Herghelia Lucina se poate vizita și se pot efectua plimbări călare, pe cai și ponei, sau plimbări cu trăsura sau sania, în funcție de anotimp. Herghelia organizează cursuri de călărie pentru începători și avansați, demonstrații ecvestre și trasee montane călare.

Herghelia Lucina oferă și locuri de campare.
Poză de la Otilia Ciutacu - herghelialucina.ro
Deschis turiștilor:
Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec