Lacul și barajul Vidraru

Cont afacere turistică
Lacul și barajul Vidraru
Lacul și barajul Vidraru
Lacul și barajul Vidraru Lacul și barajul Vidraru Lacul și barajul Vidraru Lacul și barajul Vidraru Lacul și barajul Vidraru Lacul și barajul Vidraru Lacul și barajul Vidraru

Lacul și Barajul Vidraru se află de-a lungul Transfăgărășanului, la 35 de km de localitatea Curtea de Argeș.

Lacul Vidraru este un lac de acumulare, al doilea ca volum după lacul Izvorul Muntelui, creat de Barajul Vidraru pe râul Argeș.

Barajul Vidraru a fost construit între anii 1961-1966 pentru producția de energie electrică, pentru alimentarea cu apă potabilă și industrială și totodată este folosit în scop turistic sau pentru practicarea sportului extrem de Bungee jumping.

Amenajarea Hidroenergetică Vidraru este una din cele mai mari lucrări hidroenergetice din România, capodoperă a ingeniozității inginerești. Hidrocentrala Vidraru a necesitat realizarea unui baraj, care în momentul terminării se situa, prin înălțimea sa, pe locul 5 în Europa și pe locul 9 în lume.

Barajul Vidraru este cel mai mare baraj de beton în arc din România, făcut cu o forţă de muncă uriaşă în condiţii deosebit de grele.

În zona barajului se află Statuia lui Prometeu, simbol al electricității, realizată de sculptorul Constantin Popovici în anul 1965.

Deschis turiștilor:
Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec