Mănăstirea Caraiman

Cont afacere turistică
Mănăstirea Caraiman
Mănăstirea Caraiman
Mănăstirea Caraiman Mănăstirea Caraiman Mănăstirea Caraiman Mănăstirea Caraiman Mănăstirea Caraiman Mănăstirea Caraiman Mănăstirea Caraiman Mănăstirea Caraiman

Mănăstirea Caraiman este o mănăstire ortodoxă, de călugări, unul dintre cele mai noi lăcașe de cult din România.

După ce a fost închis de către comuniști în lagărul de la Periprava, părintele Gherontie Puiu a petrecut zece ani într-o grotă din Munții Bucegi. În acest timp, Maica Domnului i s-a arătat în mai multe rânduri în viziuni și l-a îndemnat să construiască o mănăstire la poalele munților.

Preotul a construit mai întâi, în anul 1996, o căsuță din lemn în jurul unui brad retezat de furtună și în care s-a găsit chipul Maicii Domnului, apoi o biserică de lemn. Ulterior, cu ajutorul credincioșilor, a primăriei orașului Bușteni și a Patriarhiei Române, a început construcția unei impunătoare mănăstiri. Lucrările sunt în curs de finalizare, în septembrie 2013, jumătate din interiorul bisericii fiind deja pictat.

Mănăstirea este localizată în Poiana Palanca, la poalele Munților Bucegi, și are o vedere extraordinară înspre munți și Crucea de pe Caraiman. Se poate ajunge pe o potecă care pleacă de la baza parcării de pe partea stângă dispre stația de telecabină Bușteni sau, pe drum asfaltat, din DN1 (iarna cu acces mai greu).

Deschis turiștilor:
Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec