Mănăstirea Frăsinei

Cont afacere turistică
Mănăstirea Frăsinei
Mănăstirea Frăsinei
Mănăstirea Frăsinei

Mănăstirea Frăsinei este o mănăstire ortodoxă de călugări, inclusă pe lista monumentelor istorice din județul Vâlcea. Este situată la circa 20 km de orașul Râmnicu-Vâlcea.

Biserica veche din zid, care se păstrează până astăzi, a fost ridicată în anul 1763 pe locul unei bisericuțe din lemn mai vechi, având hramul Nașterea Sf. Ioan Botezătorul. Pictura din interiorul aceastei biserici se păstrează din acel an. În anul 1860 încep lucrările pentru ridicarea bisericii mari, cu hramul Adormirea Maicii Domnului și a chiliilor pentru călugări din jurul bisericii.

În decursul vremurilor, Mănăstirea Frăsinei a suferit mai multe schimbări, astfel în timpul războiului turcilor cu nemții, schitul este părăsit de călugări până în anul 1845, apoi începe renovarea schitului, iar mai târziu Sfântul Calinic, ctitor al mănăstirii, hotărăște ridicarea bisericii mari și a altor construcții.

În Mănăstirea Frăsinei se păstrează regulamentul Sfântului Calinic, care prevede și faptul că în mănăstire nu au voie să intre persoanele de sex feminin.

De la ViperDex - Operă proprie, CC BY-SA 3.0 ro, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=16694345
Deschis turiștilor:
Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec