Mănăstirea Hadâmbu

Cont afacere turistică
Mănăstirea Hadâmbu
Mănăstirea Hadâmbu
Mănăstirea Hadâmbu

Mănăstirea Hadâmbu este o mănăstire ortodoxă de călugări, situată în satul Hadâmbu, comuna Mogoşeşti, la circa 27 Km de Iaşi.

Mănăstirea Hadâmbu, numită şi Schitul din Dealul Mare, şi-a luat numele de la ctitorului ei, boierul Iani Hadâmbu, care în 1659 construiește pe un teren dăruit de voievodul Gheorghe Ghica o biserică cu hramul Naşterea Maicii Domnului. Construcția s-a făcut pe locul unei vechi bisericuțe din lemn din secolul al XV-lea, având hramul Sfântul Nicolae.

Mănăstirea Hadâmbu a fost zidită inițial ca o cetate fortificată, biserica fiind înconjurată de ziduri şi turnuri de apărare.

La Mănăstirea Hadâmbu, în biserica nouă având hramul Acoperământul Maicii Domnului, se află Icoana Maicii Domnului cu Pruncul considerată făcătoare de minuni şi izvorâtoare de mir.

Mănăstirea Hadâmbu este inclusă pe lista monumentelor istorice din județul Iaşi.

De la Cezar Suceveanu. Original uploader was Cezarika1 at ro.wikipedia - Photo taken by Cezar Suceveanu; Transferred from ro.wikipedia to Commons.; description page is/was Hadâmbu0.jpg here., CC BY 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4998041
Deschis turiștilor:
Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec