Mănăstirea Moldovița

Cont afacere turistică
Mănăstirea Moldovița
Mănăstirea Moldovița
Mănăstirea Moldovița Mănăstirea Moldovița Mănăstirea Moldovița Mănăstirea Moldovița Mănăstirea Moldovița Mănăstirea Moldovița Mănăstirea Moldovița Mănăstirea Moldovița Mănăstirea Moldovița Mănăstirea Moldovița Mănăstirea Moldovița Mănăstirea Moldovița Mănăstirea Moldovița Mănăstirea Moldovița

Mănăstirea Moldovița este una dintre cele mai importante lăcașuri de cult din Bucovina, fiind ridicată în anul 1532 de către Petru Rareș, fiul lui Ștefan cel Mare. Este înscrisă pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

La mică distanță se află ruinele unei alte biserici care s-a prăbușit în urma unei alunecări de teren și despre care nu se știe când a fost construită, dar care este atestată încă din anul 1410 de pe vemea lui Alexandru cel Bun.

Biserica mănăstirii este construită în stilul arhitectonic al mănăstirilor moldovenești din epoca lui Ștefan cel Mare cu unele influențe transilvănene. Biserica a fost zugrăvită la cinci ani după ridicarea construcției, pictura exterioară de pe peretele sudic păstrându-se în bune condiții până în zilele noastre.

Deschis turiștilor:
Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec