Mănăstirea Ostrov

Cont afacere turistică
Mănăstirea Ostrov
Mănăstirea Ostrov
Mănăstirea Ostrov Mănăstirea Ostrov Mănăstirea Ostrov Mănăstirea Ostrov Mănăstirea Ostrov Mănăstirea Ostrov Mănăstirea Ostrov Mănăstirea Ostrov Mănăstirea Ostrov Mănăstirea Ostrov

Mănăstirea Ostrov este o mănăstire de călugărițe având hramul Nașterea Maicii Domnului. Deoarece este o mănăstire mică, aflată într-un loc singuratic, i se spune și Schitul Ostrov. Este situată pe Insula Ostrov, între apele râului Olt, accesul către lacașul de cult făcându-se pe un pod ce leagă stațiunea Călimănești de această insuliță.

Insula este de fapt un frumos parc cu multe specii de flori, arbuști și abori, numit Parcul Mihai Eminescu, în apropierea podului aflându-se și bustul lui Eminescu.

Biserica schitului, ctitorită de domnitorul Neagoe Basarab pe locul unui lacaș de cult anterior, a fost ridicată între anii 1518 - 1522 și a fost sfințită fără a fi pictată. Abia în anul 1752 a fost pictat altarul, iar restul bisericii pâna în anul 1760. În biserica mănăstirii se găsesc mai multe icoane vechi, o mare podoabă de arhitectură interioară fiind tâmpla aurită din lemn de tei, care datează de la zidirea bisericii.

Așezământul a avut de înfruntat mai multe necazuri, unul în anul 1838 când un incendiu a distrus chiliile și clădirile, fiind rezidite pe temeliile vechi mai târziu și altul în anii '70, când datorită lucrărilor de amenajare de la Hidrocentrala Călimănești, locul a fost ridicat pentru a nu fi inundat. Atunci au fost distruși mai multi stejari seculari care se aflau în parcul de pe ostrov.

Deschis turiștilor:
Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec