Mănăstirea Peștera Sfântului Andrei

Cont afacere turistică
Mănăstirea Peștera Sfântului Andrei
Mănăstirea Peștera Sfântului Andrei
Mănăstirea Peștera Sfântului Andrei Mănăstirea Peștera Sfântului Andrei Mănăstirea Peștera Sfântului Andrei Mănăstirea Peștera Sfântului Andrei Mănăstirea Peștera Sfântului Andrei Mănăstirea Peștera Sfântului Andrei Mănăstirea Peștera Sfântului Andrei Mănăstirea Peștera Sfântului Andrei Mănăstirea Peștera Sfântului Andrei Mănăstirea Peștera Sfântului Andrei

Mănăstirea Peștera Sfântului Andrei se află în apropierea localitații Ion Corvin, la circa 4 km de șoseaua Constanța - Ostrov.

Mănăstirea este construită langă peștera în care a locuit, pentru un timp, Sfântul Apostol Andrei, în misiunea sa de a propovădui Evanghelia.

Peștera Sfântului Apostol Andrei este cea mai veche biserică creștină de pe teritoriul României. Se află amplasată la baza unui mic munte împădurit. Turla de deasupra peșterii a fost construită de primii călugări care slujeau slujbe în peșteră. În pronaosul bisericii din peșteră se află un pat, scobit în piatră, locul de odihnă al apostolul Andrei. Pe pereții bisericii din peșteră sunt multe icoane, iar în locul altarului este o icoană a Sfântului Apostol Andrei.

În anul 1918 avocatul Jean Dinu, în urma unui vis, vine în această zonă și descoperă Peștera într-o stare deteriorată. Peștera transformată în biserică a fost sfințită în anul 1944 de Episcopul Tomisului, Chesarie Păunescu. Mai tarziu trupele rusești invadatoare au distrus-o, abia după 1990 cuviosului monah Nicodim Dincă, ctitorul acestei Sfinte Mănăstiri, cu binecuvantarea IPS Lucian începând lucrările de reamenajare a peșterii și construirea Sfintei Mănăstiri.

La 2 km de Peșteră se găsește Cișmeaua Mihai Eminescu.

Peștera Sfântului Apostol Andrei și Izvorul lui Mihai Eminescu sunt incluse pe lista monumentelor istorice din județul Constanța.

Deschis turiștilor:
Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec