Mănăstirea Prislop

Cont afacere turistică
Mănăstirea Prislop
Mănăstirea Prislop
Mănăstirea Prislop Mănăstirea Prislop Mănăstirea Prislop Mănăstirea Prislop Mănăstirea Prislop Mănăstirea Prislop Mănăstirea Prislop Mănăstirea Prislop Mănăstirea Prislop Mănăstirea Prislop

Mănăstirea Prislop este o mănăstire ortodoxă, situată în apropierea satului Silvașu de Sus, la circa 14 km de orașul Hațeg și 24 km de municipiul Hunedoara.

Biserica Sfântul Ioan Evanghelistul a Mănăstirii Prislop, datează din secolul al XVI-lea, fiind declarată monument istoric.

Sfântul Nicodim este întemeietorul și primul ctitor al mănăstirii (1399-1405), iar Domnița Zamfira, fiica domnitorului Moise Vodă a restaurat între anii 1564-1580 mănăstirea ajunsă în ruină, devenind a doua ctitoră. Mormântul ei se află în pronaosul bisericii.

În 1948 stareț al mănăstirii devine Părintele Arsenie Boca, care a conceput și a îndrumat toate lucrările de construcție și înfrumusețare a Mănăstirii Prislop (1948-1988). A încetat din viață la 28 noiembrie 1989 și este înmormântat în cimitirul Mănăstirii Prislop.

Un intens pelerinaj pentru credincioși are loc la Mănăstirea Prislop în special la mormântul Părintelui Arsenie Boca, dar și la peștera săpată în stâncă de Sfântul Ioan de la Prislop, viețuitor în secolele XV-XVI.

Deschis turiștilor:
Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec