Mănăstirea Sihăstria

Cont afacere turistică
Mănăstirea Sihăstria
Mănăstirea Sihăstria
Mănăstirea Sihăstria Mănăstirea Sihăstria Mănăstirea Sihăstria Mănăstirea Sihăstria Mănăstirea Sihăstria Mănăstirea Sihăstria Mănăstirea Sihăstria Mănăstirea Sihăstria Mănăstirea Sihăstria Mănăstirea Sihăstria

Mănăstirea Sihăstria este o mănăstire ortodoxă de călugări, situată la 22 km de orașul Târgu Neamț.

Continuând tradiția lui Daniil Sihastrul, la începutul secolului al XVII-lea, în zona Mănăstirii, trăiau numeroși sihaștri. În anul 1655, Episcopul Ghedeon de Huși întemeiază, în poiana lui Atanasie, prima biserică de lemn și apoi construiește chiliile unui nou schit, Sihăstria. Primii locuitori au fost șapte sihaștri plecați în pustnicie mai înainte de la Mănăstirea Neamț.

Distrusă sitematic de incursiunile tătarilor, biserica este înlocuită în anul 1734 de una din piatră de către Episcopul Ghedeon de Roman. În anul 1821, Mănăstirea este arsă de către turci, însă nu în totalitate. Tezaurul este ascuns sub un fag, într-un cazan de aramă, la Poiana Crucii și nu s-a mai știut de el de atunci. Lucrările de refacere încep în anul 1824, sunt aduse noi obiecte de cult în locul celor pierdute și Mănăstirea își reia activitatea în anul 1825.

După anul 1989, creșterea numărul călugărilor și al credincioșilor care vin la Mănăstire au făcut simțită nevoia unei biserici mai mari. Noua biserică este ridicată în anul 1999, iar în anul 2004 este finalizată pictura interioară.

În cimitir, se află mormântul Părintelui Cleopa, renumit stareț al Mănăstirii.

Deschis turiștilor:
Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec