Mănăstirea Sinaia

Cont afacere turistică
Mănăstirea Sinaia
Mănăstirea Sinaia
Mănăstirea Sinaia Mănăstirea Sinaia Mănăstirea Sinaia Mănăstirea Sinaia Mănăstirea Sinaia Mănăstirea Sinaia Mănăstirea Sinaia Mănăstirea Sinaia

Mănăstirea Sinaia, supranumită "Catedrala Carpaților", este un așezământ ortodox de călugări care este simbolul și certificatul de naștere al orașului Sinaia, fiind prima construcție din această zonă și cea care a dat numele localității dezvoltate ulterior.

În urma unui pelerinaj la Locurile Sfinte, Marele Spătar Mihai Cantacuzino a construit în anul 1695 un lăcaș de cult care să poarte numele Muntelui Sinai și să adăpostească 12 călugări corespunzător celor 12 apostoli aleși de Mântuitorul Iisus Hristos. Prima biserică - Biserica Veche, construită în stil brâncovenesc, se păstrează și astăzi în condiții foarte bune.

În timp, numărul călugărilor a crescut și astfel a fost necesară construcția unei biserici mai mari și suplimentarea chiliilor. Noua biserică a fost constrută între anii 1842-1846.

Mănăstirea Sinaia este locul în care prima familie regală a României a locuit timp de 11 ani în timpul vacanțelor, înainte de terminarea lucrărilor la Castelul Peleș. Regele Carol I a introdus aici energia electrică, Mănăstirea Sinaia fiind prima mănăstire ortodoxă din România care a fost electrificată.

Curtea veche a mănăstirii adăpostește cavoul lui Tache Ionescu, prim-ministru în perioada Primului Război Mondial.

Deschis turiștilor:
Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec