Mănăstirea Sucevița

Cont afacere turistică
Mănăstirea Sucevița
Mănăstirea Sucevița
Mănăstirea Sucevița Mănăstirea Sucevița Mănăstirea Sucevița Mănăstirea Sucevița Mănăstirea Sucevița Mănăstirea Sucevița Mănăstirea Sucevița Mănăstirea Sucevița Mănăstirea Sucevița Mănăstirea Sucevița Mănăstirea Sucevița Mănăstirea Sucevița Mănăstirea Sucevița Mănăstirea Sucevița Mănăstirea Sucevița Mănăstirea Sucevița

Mănăstirea Sucevița este o mănăstire ortodoxă, monument istoric inclus în patrimoniul mondial UNESCO, ctitorie a familiei Movileștilor (boieri, cărturari și domnitori ai Moldovei și Țării Românești), atestată documentar din 1582 din vremea domniei lui Petru Șchiopul.

Mănăstirea Sucevița este situată în centrul localității Sucevița, pe valea raului Sucevița, la 18 km de Rădăuți și 54 km de Suceava.

Mănăstirea îmbină elemente de artă bizantină, gotică și tipic moldovenească cu picturi murale în exterior, și este împrejmuită de un zid în formă de patrulater, de 6 m înălțime și 3 m grosime, cu metereze și turnuri de colț.

Mănăstirea adăpostește mormintele fraților voievozi Ieremia Movilă (domnitor al Moldovei între 1595-1606 cu o întrerupere) și Simion Movilă (domnitor al Munteniei între 1600-1607 cu întreruperi), nepoții lui Petru Rareș.

Deschis turiștilor:
Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec