Peștera Comarnic

Cont afacere turistică
Peștera Comarnic
Peștera Comarnic
Peștera Comarnic

Peștera Comarnic este localizată pe aria Parcului Național Semenic - Cheile Carașului, la circa 10 km depărtare de drumul dintre Reșița și Anina, pe raza localității Iabalcea.

Peștera are un traseul turistic în lungime de 1700 m și unul speoturistic de 300 m, ambele vizitabile în prezența ghidului. Peștera are o diferență de nivel de 100 m, o temperatură medie a aerului de 9º C și este o peșteră aproape naturală, neelectrificată. Dezvoltată pe 3 nivele, peștera are galerii și săli de dimensiuni mari, bogat concreționate, cu forme de eroziune și coroziune reprezentative. Încă de la intrare se pot vedea niște formațiuni foarte interesante denumite sugestiv: Zidurile Chinezești, Muzeul, Orga, Opera, Sala Virgină, Galeria Cotită, Fântâna lui Pluto, Nuca de Cocos, Crocodilul, Lămâia, Ciupercile, Gemenii, Cămila.

Din satul Iabalcea drumul se continuă cu mașina până la cantonul Padina Seacă, apoi se parcurge pe jos timp de circa 45 minute.
Vizitarea peșterii Comarnic necesită încălțăminte adecvată pentru munte.


Program de vizitare pentru grup minim de 5 persoane: sambăta și duminica, 10.30 - 12.30, 13.00 - 15.00, 15.30 - 17.30 | luni - vineri se asigură ghid doar la solicitarea facută cu minim 24 de ore înainte |
Taxa de vizitare: 10 lei

De la Čeština: Petr Vodička, WikipedieEnglish: Petr Vodička, Wikipedia, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=30448633
Deschis turiștilor:
Ian Feb Mar Apr Mai Iun Iul Aug Sep Oct Noi Dec